Британські компанії допоможуть Україні з ремонтом артилерії та виробництвом дронів

17:00 18.12.2023

Уряд Великої Британії та представники британської оборонної промисловості здійснили свою першу торговельну місію до України, у ході якої були підписані угоди, зокрема щодо обслуговування протимінних кораблів, ремонту артилерії та виробництва безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у понеділок 18 грудня на сайті британського уряду.

"Спільна торговельна місія, яку очолили Міністерство у справах бізнесу та торгівлі та Міністерство оборони, відбулася 13-14 грудня та ґрунтувалася на стійкій і безперервній підтримці Великої Британії у сфері оборони України з моменту путінського вторгнення в 2014 році. Зустрічі в Києві відбулися після дискусій на Міжнародній виставці оборонного та безпекового обладнання у Лондоні у вересні щодо потенційного партнерства між британськими та українськими компаніями оборонного та безпекового сектору", - йдеться у повідомленні


Зазначається, що за підсумками зустрічей між британськими оборонними компаніями і українським урядом було підписано низку угод.

Зокрема, Міністерство оборони України уклало з компанією Babcock трирічний контракт на підтримку та обслуговування двох протимінних кораблів "Черкаси" та "Чернігів" для ВМС України після їх передачі від Королівського військово-морського флоту Великої Британії. Це відбулося після заснування компанії Babcock Ukraine з відкриттям офісу в Україні.

Крім того, BAE Systems і AMS Integrated Solutions Ltd підписали угоду, яка дозволить їм надавати спеціалізовану підтримку артилерійських систем безпосередньо ЗСУ в Україні. Згідно з угодою, артилерійські системи, передані урядом Великої Британії, можуть бути відремонтовані і обслуговуватися в існуючих центрах технічного обслуговування AMS в Україні, де працюють українські інженери.

Крім того, компанія Thales підписала меморандум про взаєморозуміння з українською компанією Aerodrone, яка займається розробкою безпілотних авіаційних систем, "що дозволить об'єднати найкращі українські та північноірландські інженерні розробки для створення нових спроможностй для Збройних сил України".

Як повідомили в британському уряді, загальний річний обсяг торгівлі товарами та послугами між Великою Британією та Україною вже виріс до 1,5 млрд фунтів стерлінгів.

Ще на цю тему