Латвія до кінця року підготовить ще понад 1500 українських військових

15:40 18.12.2023

Латвія збільшує обсяги підготовки українських військових. До кінця року ще понад 1500 українських військових пройдуть тренуванння у латвійських інструкторів. Про це йшлося під час зустрічі у Києві делегацій міністерств оборони двох країн під головуванням міністрів Рустема Умєрова та Андріса Спрудса

Повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу українського оборонно відомства. 

Деталі

Під час переговорів делегацій начальник управління доктрин та індивідуальної підготовки Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу ЗСУ полковник Микола Губень повідомив, що починаючи з липня 2022 року за сприяння латвійської сторони вдалося підготувати близько 350 українських військовослужбовців за декількома напрямами підготовки.

Він додав, що у 2023 році обсяги підготовки за участі Латвії збільшились більше ніж учетверо, і до кінця року буде підготовлено ще понад 1500 військових ЗСУ.

Латвія тренує українських військових за такими напрямами, як базова загальновійськова підготовка, підготовка лідера "офіцер - сержант", сапер, стрілець та інші. 

За словами Губеня, ці тренування суттєво підвищують якість підготовки особового складу. При цьому українська сторона пропонує врахувати отриманий українськими військовими бойовий досвід у подальшому процесі підготовки.

"Пропонується у 2024 році за участі Латвії провести підготовку орієнтовно 96 командирів відділень та 360 бойових медиків", – додав Губень.

Теми:

Ще на цю тему