Росія обрала місця для закупівлі авіазапчастин в обхід санкцій

16:30 16.12.2023

Російський терористичний режим планує обходити санкції щодо придбання авіаційних запчастин для літаків цивільної авіації за допомогою низки країн Африки та Азії. Причому Москва настільки знахабніла, що особливо не ховає ці плани.

Про це повідомило видання «Флот 2017» з посиланням на російські ЗМІ із посиланням на лист заступника голови Росавіації, про який розповіли їм джерела в авіагалузі.

Найбільші російські авіакомпанії об’єднані в Асоціацію експлуатантів повітряного транспорту (АЕВТ). Саме АЕВТ запропонувала Росавіації внести до списку країн, де можна купувати запасні частини, Індонезію, Ефіопію, Гонконг, Сінгапур, Південну Корею, Малайзію і Пакистан.

“Ці держави та їхні авіаційні адміністрації мають високі результати аудитів ICAO, що свідчить про належну організацію системи безпеки польотів там”, – заявили російські авіатори.

В цьому ж списку, доречі, перебувають Іран, Єгипет, Узбекистан, Ізраїль, Мексика, Туреччина, Індія, Бразилія, Китай, Велика Британія, ОАЕ, Йорданія, Таїланд, Аруба та Південно-Африканська Республіка. Тобто це країни, де рф може купувати авіазапчастини в обхід санкцій.

Нагадаємо, раніше “Флот 2017” писав, що ГУР МО провело спецоперацію у кіберпросторі, в результаті якої було отримано великий обсяг закритих службових документів “росавіаціі”, структурного підрозділу міністерства транспорту рф. Аналіз документів підтвердив той факт, що західні санкції привели російську цивільну авіацію до стану колапсу.

Також ми писали, що у росії через санкції виникли труднощі з плановим техобслуговуванням літаків Airbus A320/A321neo. Проблеми виникли з ремонтом американських двигунів P&W останнього покоління.

Ще на цю тему