Латвія закрила доступ до п’яти сайтів з російським пропагандистським контентом

20:40 14.12.2023

Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) ухвалила рішення обмежити доступ у Латвії до п'яти сайтів, що поширюють російський пропагандистський контент.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

NEPLP посилається на заяву Ради ЄС про ухвалення обмежувальних заходів у рамках санкцій проти "RT Balkan", "Oriental Review", "Царьград", "New Eastern Outlook" і "Katehon", і відповідно вирішила закрити доступ до пов'язаних із цими каналами сайтів "lat.rt.rs", "rt.rs", "m-by.tsargrad.tv", "journal-neo.org", "katehon.com" і їхніх дзеркальних сайтів.

Санкції проти російських каналів є частиною обмежувальних заходів у контексті дій Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні.

NEPLP зазначає, що відповідно до закону про національні санкції, встановлені нормативними актами Європейського Союзу, є обов'язковими і безпосередньо застосовними в Латвії, тому Латвія повинна була відреагувати на доповнення до санкцій.

Рішення NEPLP може бути оскаржене, але це не зупиняє його дію.

Нагадаємо, в лютому Національна рада з електронних ЗМІ Латвії тимчасово обмежила доступ до низки пов'язаних із російськими пропагандистськими ЗМІ сайтів (здебільшого під блокування потрапили регіональні дзеркала Sputnik і RT) на території Латвії до зняття санкцій Європейського Союзу.

Ще на цю тему