Суд у РФ залишив американця Гершковича у СІЗО

17:00 14.12.2023

Звинувачений у шпигунстві в Росії кореспондент московського бюро видання The Wall Street Journal, американський журналіст Еван Гершкович залишиться під вартою.

Таке рішення, як повідомляе видання «Радио Свобода» з посиланням на російські ЗМІ, ухвалив 14 грудня Московський міський ксуд, залишивши без задоволення апеляційну скаргу захисту на запобіжний захід.

Рішення означає, що Гершкович перебуватиме в СІЗО до 30 січня наступного року.

Судове засідання проходило за зачиненими дверима, оскільки матеріали справи містять гриф «таємно».

29 березня 2023 року Гершковича заарештували в Єкатеринбурзі за звинуваченням у шпигунстві. Це стало першим із 1986 року випадком арешту американського журналіста в Росії за таким звинуваченням. Покарання за цей злочин передбачає позбавлення волі терміном до 20 років.

Раніше Держдепартамент США оголосив Гершковича «неправомірно затриманим», що дає підстави відомству діяти на користь звільнення громадянина США.

Російське слідство стверджує, що Гершкович збирав на замовлення США секретні дані про одне із підприємств військово-промислового комплексу. Сторона захисту Гершковича раніше заявила, що він не визнає провини.

Еван Гершкович близько шести років живе у Москві, висвітлюючи події в Росії та Україні для американської газети The Wall Street Journal. Раніше він працював у Agency France-Presse, The Moscow Times та The New York Times. Останню статтю за авторством Гершковича The Wall Street Journal опублікувала 28 березня.

Ще на цю тему