МВФ підтримав мораторій на виплату Україною зовнішнього боргу до 2027 року

14:20 13.12.2023

Мораторій на виплату урядом України зовнішнього боргу діятиме до 2027 року. Реструктуризацію проведуть до середини 2024 року.

Про це повідомив очільник місії Міжнародного валюютного фонду в Україні Гевін Грей, передає Бізнес.Цензор з посиланням на пресслужбу МВФ.

"Амбіційну реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу слід провести у першій половині 2024 року, щоб допомогти відновити стійкість боргу та водночас створити такий необхідний бюджетний простір", – наголосив він.

Зазначається, що офіційний мораторій кредиторів триватиме до кінця програми з МВФ (до 2027 року), а період мораторію приватних кредиторів, як очікується, закінчиться у серпні 2024 року.

Як повідомлялося, у жовтні голова місії МВФ в Україні Гевін Грей заявив, що Фонд очікує на реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу України до кінця літа 2024 року і допоможе у підготовці макроекономічних рамок, яким має відповідати така реструктуризація.

Також у жовтні стало відомо, що Україна повідомила кредиторам про плани провести реструктуризацію зовнішнього боргу країни в розмірі $20 млрд.
 

Ще на цю тему