На благодійному різдвяному ярмарку в Анкарі представили український стенд 

09:40 13.12.2023

Дипломатичний різдвяний благодійний ярмарок, організований Асоціацією солідарності дружин дипломатів DMEDD, відбувся в Анкарі.

На ньому було представлено український стенд із сувенірною продукцією та окремо в зоні фудкорту - українські національні страви, продукти харчування та напої українського виробництва, повідомляє Укрінформ.

«Участь у ярмарку брали близько 40 країн. Окремо був фудкорт і окремо стенд з українськими сувенірами. Україна потужно представлена цього року... Частину зібраних коштів буде передано DMEDD як організатору заходу, а решту запропонувала направити на допомогу дітям з синдромом Дауна, тому що вони на сьогодні найбільш незахищена категорія дітей», - розповіла в коментарі Укрінформу дружина посла України в Туреччині Катерина Боднар.

Вона подякувала та відзначила, що до організації та забезпечення проведення заходу активно долучилися сім'ї дипломатів.

Фото: Укрінформ

За її словами, українські страви, зокрема борщ та вареники, а також сирники та традиційні солодощі, мали особливий попит серед відвідувачів ярмарку. Як різдвяні подарунки іноземці найбільше цікавилися вишиванками, скатертинами, ялинковими прикрасами.