Україна розширює інструменти страхування військових ризиків для експортерів – Мінекономіки

09:00 13.12.2023

Міністерка економіки Юлія Свириденко обговорила з міжнародними страховиками реалізацію перших проєктів щодо механізму здешевлення страхування морських перевезень в територіальних водах України, а також розширення таких механізмів на інші види експорту.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

За її словами, спільно зі страховим ринком Україна вже реалізує перші проєкти в частині механізму здешевлення страхування морських перевезень в територіальних водах України.

"Для нас це дуже важливо, адже сприятиме безпеці морських перевезень і збільшенню обсягів українського експорту. Страхування суден – один із найскладніших проєктів, в якому задіяні десятки зацікавлених учасників. Це яскраво демонструє, що міжнародний страховий ринок готовий працювати в Україні. Наші подальші спільні кроки будуть направлені на розширення впровадження подібних страхових інструментів для інших видів експорту", – наголосила урядовиця.

Новий механізм страхування морських перевезень в територіальних водах України дозволить здешевити вартість страхування зерна приблизно на 2,5% від вартості страхового тарифу, що у свою чергу дозволить зернотрейдерам зекономити близько 100-140 грн на одній тонні вантажу.

Реалізація механізму страхування морських перевезень дозволить гарантувати безпеку судноплавства, сприятиме стабільності морських перевезень, а також забезпечить сталий експорт української продукції через порти України.
 

Ще на цю тему