Блокада кордону: замість Словаччини митники скеровують фури до КПП з Угорщиною й Румунією

13:00 12.12.2023

Митники у Закарпатській області у зв'язку з акцією протесту словацьких перевізників перед КПП «Вишнє Нємецьке – Ужгород» скеровують вантажівки до інших пунктів пропуску.

Про це повідомила у Фейсбуці Закарпатська митниця, передає Укрінформ.

"Задля уникнення накопичення черг перед КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке» Закарпатська митниця скеровує перевізників на найближчі для перетину кордону КПП «Чоп – Захонь», що на кордоні з Угорщиною, або «Дякове – Халмеу» - з Румунією", - йдеться в повідомленні.


Митники зауважили, що словацькі протестувальники заблокували рух вантажівок у напрямку з України в Словаччину на ПП «Вишнє Нємецьке». Водночас перешкод для в’їзду великогабаритних транспортних засобів зі Словаччини на митну територію України немає.

Щодо українсько-угорського кордону, то, за інформацією угорських митників, на їхньому боці також відбувається анонсована перевізниками демонстрація, однак вона не призвела до блокування чи ускладнення руху для вантажівок.


Рух пасажирського транспорту в обидва напрямки здійснюється у штатному режимі.

Станом на ранок 12 грудня на п/п «Ужгород - Вишнє Нємецьке» перебувають 30 вантажних автомобілів на виїзд (єЧерга - 1262 т/з), на в’їзд – 500. На п/п «Чоп (Тиса) - Захонь» на виїзд очікують 60 (єЧерга - 3052 т/з); на в’їзд – 550. На п/п «Дякове – Халмеу» на виїзд очікують 30 автомобілів (єЧерга - 875 т/з), на в'їзд – 200.

Теми:

Ще на цю тему