Воював на боці агресора: Чернігівські прокурори передали до суду справу мешканця АР Крим

17:00 11.12.2023

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 41-річного мешканця міста Сімферополь за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік, залишившись проживати на анексованій території Автономної Республіки Крим, добровільно вступив на службу до місцевого незаконного збройного, воєнізованого формування країни-агресора під назвою козачий штурмовий батальйон «Таврида», який сформувався на тимчасово окупованій території АР Крим і здійснює свою діяльність у складі сил спеціальних операцій зс рф. Він прийняв присягу та обійняв посаду заступника командира козачого штурмового батальйону, пише cheline.

Перейшовши на бік ворога в період збройного конфлікту, обвинувачений разом з підлеглими йому військовослужбовцями зс рф потрапив на територію Запорізької області, де надавав допомогу у веденні бойових дій проти Збройних Сил України.

Починаючи з квітня 2022 року зрадник добровільно виконував вказівки військового керівництва держави-агресора, ніс службу на блокпостах, забезпечував пропускний режим, проводив особистий огляд громадян, речей, транспортних засобів, здійснював перевірку документів.

Досудове розслідування та оперативний супровід – слідчий відділ Управління СБУ в Чернігівській області.
 

Ще на цю тему