В порту Констанца в березні 2024 року запустять додаткову якірну стоянку для агропродукції з України

14:20 11.12.2023

В березні 2024 року в порту Констанца планується запуск додаткової якірної стоянки для української агропродукції - домовленість про це була досягнута в Румунії на зустрічі щодо нарощення експортної спроможності українських портів Дунаю.

За січень-лютий румунська сторона обіцяє провести тендер та напрацювати нормативну базу, щоб у березні ввести стоянку в експлуатацію. Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію УДП. 

"Організація якірних стоянок обговорювалася з румунськими колегами ще у вересні. Наразі завдяки відкриттю портів Одеси потік агропродукції через Придунав’я зменшився. Проте питання не втратило актуальності, в будь-який момент з "резервного" напрямку аграрного експорту Дунай може знову перетворитись на основний", - йдеться в повідомленні. 

За січень-лютий румунська сторона обіцяє провести тендер та напрацювати нормативну базу, щоб вже у березні ввести стоянку в експлуатацію.

"Ще одна важлива новина - онлайн-черга на обробку барж в Констанці, що має додати роботі більшої прогнозованості. Простої барж у Констанці - це додаткові витрати для власників вантажу і катастрофічна втрата ефективності використання флоту", - додали в пароплавстві.
 

Ще на цю тему