Зеленський зустрівся з лідерами країн Латинської Америки і переговорив з Орбаном

08:20 11.12.2023

Глава української держави Володимир Зеленський відвідав Латинську Америку, де взяв участь в інавгурації Хав'єра Мілея у Буенос-Айресі та привітав нового президента Аргентини.

Про це він повідомив на своєму обліковому записі в Х, пише Апостроф.

Зеленський також провів низку зустрічей із лідерами американських держав, а перед церемонією інавгурації поговорив із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

"Це новий початок для Аргентини, і я бажаю Президенту Мілею та всьому аргентинському народу здивувати світ своїми успіхами. Я також впевнений, що двостороння співпраця між Україною та Аргентиною і надалі розширюватиметься", - наголосив Зеленський.

Президент України зустрівся з президентом Парагваю Сантьяго Пеньї, а також лідером Уругваю Луїсом Лакальє Поу та президентом Еквадору Даніелем Нобоа. Глава держави обговорив із ними питання співробітництва у сфері безпеки та торгівлі, а також заявив, що Україні дуже важлива підтримка коаліції країн Латинської Америки.

На інавгурацію прийшли попередній президент Аргентини Альберто Фернандес та запрошені представники іноземних країн, керівники та члени урядів. Церемонія відбулася у Національному конгресі Аргентини у Буенос-Айресі.

"По завершенні інавгурації Володимир Зеленський разом з іншими представниками іноземних держав взяв участь у церемонії привітання Хав'єра Мілея зі вступом на посаду, яка відбулася у Будинку уряду Аргентини. Президент України також неформально поспілкувався з главами держав та урядів іноземних країн", - зазначили в Офісі президента.

Під час зустрічі з Орбаном Зеленський коротко кинув кілька фраз. Кадри їхнього спілкування показав офіційний YouTube-канал Сенату Аргентини.