Санкції розвалюють російську цивільну авіацію

11:40 11.12.2023

Число поломок російських літаків потроїлося за рік, оскільки західні санкції, запроваджені у відповідь на агресію Росії проти України, негативно впливають на російську авіаційну галузь. 

Про це повідомляє Newsweek, пише ZN.UA

Літаки, які експлуатує Росія, потрапили під санкції уряду США, а виробники літаків припинили постачати запасні частини і нові літаки.

З вересня 2023 року по 8 грудня 2023 року в Росії трапилося 60 інцидентів (вимушених посадок, загоряння двигунів та інших технічних проблем, що змусили авіаторів відмовитися від намічених маршрутів).

У вересні сталося 15 інцидентів, 25 у жовтні, 12 у листопаді та вісім 8 грудня.

За даними "Нової газети Європа", авіаційних подій було більше: з січня до серпня 2023 року в Росії зафіксували понад 120 інцидентів за участю цивільних літаків, які експлуатують російські авіакомпанії.

За оцінками незалежного російського агентства новин, проблеми з двигунами стали причиною 30% інцидентів у 2023 році, а проблеми з шасі - у 25%. Проблеми з гальмами, закрилками, системами кондиціонування повітря та лобовим склом також були звичайним явищем, кожна з яких становила від 3% до 6% випадків.

Нагадаємо, за перші 8 днів грудня з літаками авіакомпанії "Россия" сталося вже 11 інцидентів, причому два останні - протягом 8 грудня.
 

Ще на цю тему