Росія вивела у Чорне та Азовське моря чотири бойові кораблі, ракетоносіїв немає

14:40 08.12.2023

Росія станом на 13 годину тримає в Чорному та Азовському морях 4 бойові кораблі, ракетоносіїв серед них немає; водночас окупанти проводять заходи з охорони Керченського мосту та відновлюють бонові загородження навколо бухти Севастополя.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, передає кореспондент Укрінформу.

“Станом на зараз ми не спостерігаємо ракетоносіїв в Азово-Чорноморському регіоні. На морі перебуває 4 бойові кораблі, але саме носіїв серед них немає, виконують поточні завдання; в Азовському морі перебуває 1 корабель. Продовжують здійснювати заходи охорони так званого Кримського мосту та заходи з відновлення бонових загороджень навколо бухти Севастополя”, - сказав Плетенчук.


Він нагадав, що ВМС РФ втратили вже 15 кораблів, ще 12 одиниць російського флоту пошкоджені. Це спонукало окупантів змінити пункти дислокації військових кораблів.

“Ми бачимо, що з боку ворога зараз відбувається переосмислення, вони, можна сказати, якоюсь мірою зачаїлися, якщо ми кажемо про флот - передислокували кораблі, розосередили їх. Тобто вони в першу чергу зараз опікуються питаннями збереження свого флоту. Навіть мова не про виконання якихось завдань, які вони до цього намагались зухвало виконувати в південно-західній частині Чорного моря, наприклад зупиняти суховантажі або щось подібне. З того моменту ми спостерігали, що двічі вони супроводжували військовим конвоєм судно Рособоронлогістики, що бере участь у так званому сирійському експресі. Це ті судна, які через Босфор провозять, що їм потрібно. А здебільшого вони тримаються міжнародно визнаного узбережжя Російської Федерації, періодично дислокуються вже не тільки в Новоросійську, а й у Туапсе, всерйоз розглядають можливість дислокації своїх кораблів у Абхазії, окупованій частині Грузії”, - сказав речник українських ВМС.

Ще на цю тему