НАЗК запускає першу відкриту базу даних іноземних компонентів зброї

11:00 08.12.2023

Національне агентство з питань запобігання корупції запускає першу відкриту базу даних іноземних компонентів у зброї на порталі «Війна і санкції», повідомляє НАЗК.

"Вона вже налічує понад 2000 компонентів, які використовуються Росією та Іраном у різного роду ракетах, БПЛА, системах радіоелектронної боротьби та багатьох інших видах озброєння та військової техніки. Російська зброя дуже залежить від іноземних компонентів. Настав час демілітаризувати РФ та зупинити постачання компонентів для зброї країни-агресорки", - сказано в інформації агентства, пишет ZN.UA.

Вид озброєння, виробник, технічні характеристики — вся ця інформація наявна щодо кожного компонента. Тому кожен, від журналіста-розслідувача до іноземного посадовця, зможе зібрати достатню доказову базу та дослідити ланцюги постачання, щоб притягнути співучасників цієї війни до відповідальності, до цього і закликає НАЗК.

«Тисячі електронних компонентів, які мали б покращувати життя та служити розвитку, Росія та Іран перетворюють на зброю для вбивств. Розкриття їхнього шляху від виробника до рук вбивць – масштабна задача для будь-якого державного органу. Але це під силу тисячам журналістів, розслідувачів, митників, банкірів, консультантів та багатьох інших, хто прагне справедливості та миру. Тепер, коли ці дані стали публічними, кожен може зробити свій внесок у глобальну світову безпеку», — заявив голова НАЗК Олександр Новіков.
 

Ще на цю тему