Секретна авіабаза на базі відпочинку: як рашисти ховають свої вертольоти на пляжі в Криму / Фото

10:00 08.12.2023

Рашисти створюють секретні бази, а також передові пункти озброєння та дозаправки для своїх гелікоптерів.

На такий нюанс звертає увагу OSINT-аналітик офіцер запасу Tatarigami_UA в соцмережі X (раніше Twitter) — як відзначається, така інформація була оприлюднена після повідомлень про те, що Служба безпеки України уразила безпілотниками в Криму низку цілей, зокрема й стоянку гелікоптерів, пише DEFENSE EXPRESS.

Як відзначає фахівець, коли Сили оборони України просувалися до Херсону, то російське командування вирішило передислокувати свої гелікоптери з авіабази "Чаплинка", і для нової "бази" для своїх гелікоптерів окупанти обрали косу Арабатська Стрілка, що в тимчасово окупованому Криму.

Так, на одному з представлених супутникових знімків, що датований 20 травня 2023 року, можна побачити 20 імпровізованих вертолітних майданчиків, розташованих на території бази відпочинку "Волна", з них на десятьох майданчиках розташована низка різних гелікоптерів — Ми-8, Ми-24, Ка-52, ймовірно Ми-28.

Причому на супутникових знімках за 2021 рік цієї імпровізованої авіабази немає, а розбудовувати майданчики окупанти почали орієнтовно у жовтні 2022 року, якраз тоді, коли їм терміново знадобилося перебазувати свої гелікоптери.

Цей приклад насправді вкотре підкреслює той факт, як ворог може адаптуватися під сучасні загрози, як це було, наприклад, з тими ж ракетами GMLRS, коли після успішної кампанії ЗСУ ще у 2022 році зі знищення цілей на відстані у 80 км окупанти були вимушені відтягнути низку своїх різних об’єктів.

І наскільки важливо мати в своєму активі низку далекобійного озброєння з різними бойовими частинами для ураження тих чи інших цілей — нагадаємо, що ATACMS з касетною БЧ вже продемонстрували, як чудово можуть нищити російські гелікоптери, додаэ видання.
 

Ще на цю тему