У дитсадках окупованого Криму на свята заборонили костюми американських супергероїв 

11:20 07.12.2023

У кримських дошкільних навчальних закладах "вжили санкцій" щодо західних кіногероїв. Керівництво дитячих садків на окупованому РФ півострові заборонило батькам для новорічних ранків обирати костюми Бетмена, Супермена, Людини-павука, міньонів тощо.

Натомість мешканцям Криму вихователі запропонували "надихнутися сюжетами російських народних казок" і надавати перевагу образам богатирів і Снігурок, пишуть Крим. Реалії з посиланням на росЗМІ.

"Ми в садку перший рік, але на ранок нам заборонили одягати всі ці костюми Людини-павука та подібні. Лише герої російських казок. Усі дівчатка у нас, наприклад, будуть сніжинками", – цитують росЗМІ маму з Керчі.

"Американські супергерої не вписуються в лейтмотив дитячих свят і російських народних казок", – заявили у комітеті одного з дошкільних навчальних закладів Telegram-каналу "Керч Сьогодні".

Деякі дитячі садки пішли ще далі: сценарії їхніх свят передбачають, що дівчата не просто одягнені в образи "російських красунь", а їхні костюми мають бути стилізовані під гжель (вид російського народного розпису в характерній блакитно-синій гамі).

"У певних садах саме так батькам і сказали: не просто російська красуня у червоних квітах, а саме у блакитному гжелевому орнаменті. А хлопчики – у староросійських блакитних косоворотках", – розповіли у фірмі, яка здає костюми в оренду.

У так званому російському "Міністерстві освіти Криму" стверджують, що офіційних рекомендацій дитячим садкам не надавали – рішення у дошкільних закладах нібито ухвалили самостійно.
 

Ще на цю тему