У ЗСУ засвітили найекзотичніший реактивний снаряд С-8П у "привітанні" для рашистів

20:20 06.12.2023

С-8П - спеціальний некерований реактивний снаряд, який призначений для боротьби із засобами протиповітряної оборони противника

Як повідомляе Війсковий портал«DEFENSE EXPRESS»
Використання армійської авіації Збройних Сил України передбачає не лише "засипання" ворога некерованими реактивними снарядами, а значно складніші комбінації.

Зокрема на відео з "вітанням" ворогів з Днем святого Миколая від 12-ої окремої бригади армійської авіації ім. генерал-хорунжого Віктора Павленка засвітили дуже екзотичні некеровані реактивні снаряди С-8П.

Але справа в тому, що це снаряди не для ураження ворога, а для створення перешкод для роботи радіолокаційних станцій. Під час детонації ці ракети розкидають у повітрі диполі - смужки металізованого скловолокна, які утворюють на екранах радарів ворога засвіти. Кожний такий реактивний снаряд утворює за три секунди хмару завад об'ємом до 500 кубічних метрів.

А це вже дає можливість безпечніше наблизитись до противника, зокрема під час операції з ураження об'єктів ворожого ППО. А це може бути здійснено не лише вертольотами у "другій хвилі", а й літаками.

Таким чином ЗСУ питанні застосування авіації застосовують значно більше хитрощів ніж може здатися, на перший погляд, й не обмежуються лише західними засобами на кшталт хибних цілей ADM-160 MALD.

Водночас використання С-8П ще досі ніколи не потрапляло на кадри, а у мережі навіть немає якісних фото цього некерованого реактивного снаряда.

Ще на цю тему