Росія та Іран домовилися про співпрацюю проти західних санкцій

08:40 06.12.2023

Росія та Іран пообіцяли разом протидіяти накладеним на обидві країни західним санкціям

Росія та Іран підписали декларацію, у якій пообіцяли разом протидіяти накладеним на обидві країни західним санкціям, які вони називають «незаконними».

Як пишет видання« Главком» про це заявив глава МЗС РФ під час зустрічі зі своїм іранським колегою в Москві.

«Ми підписали щойно декларацію про шляхи та засоби протидії, пом'якшення та компенсування негативних наслідків односторонніх примусових заходів. Безумовно, це важливий крок у нарощуванні координації зусиль членів світової спільноти щодо подолання незаконних санкцій, які США та їхні союзники зробили заміною дипломатії», – зазначив Лавров у ході зустрічі зі своїм іранським колегою у Москві.

Офіційна назва документа – Декларація Російської Федерації та Ісламської Республіки Іран про шляхи та засоби протидії, пом'якшення та компенсування негативних наслідків односторонніх примусових заходів.

Зустріч Лаврова з главою іранської дипломатії відбулася на «полях» міністерської зустрічі п'яти прикаспійських країн – Росії, Ірану, Казахстану, Азербайджану та Туркменістану.

Нагадаємо, деякі держави-члени Європейського Союзу під час обговорення нового 12-го пакету санкцій виступили проти положення про жорсткі обмеження реекспорту до Росії низки європейських товарів.

Раніше Верховна Рада на засіданні 29 травня ухвалила постанову про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 травня 2023 року «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Ісламської Республіки Іран».

До слова, президент Ірану Ебрагім Райсі уранці четверга, 6 грудня, планує прибути разом з делегацією до Москви, щоб зустрітися з російським диктатором Володимиром Путіним.

Ще на цю тему