Асамблея Міжнародної морської організації ухвалила резолюцію на підтримку наших зусиль у Чорному морі – Зеленський

08:20 05.12.2023

Асамблея Міжнародної морської організації ухвалила резолюцію на підтримку зусиль України у Чорному морі.

Це важливий результат для України й на міжнародному рівні, йдеться на сторинці Офіційного інтернет-представництва Президента України.

«В Міжнародній морській організації, яка минулого тижня прибрала Росію з керівних органів. Сьогодні (4 грудня – BlackSeaNews) Асамблея Міжнародної морської організації ухвалила резолюцію на підтримку наших зусиль у Чорному морі – українського успіху з відновлення судноплавства й роботи нового «зернового коридору». До речі, цей експортний коридор уже дав результат – понад 7 мільйонів тонн вантажів. І це дуже вагомо – це наша економіка. І не лише робота портів та аграріїв, а й багатьох інших та суміжних галузей. Мільйони робочих місць в Україні залежать від експорту, який здатна забезпечити наша держава. І я дякую всім у світі, хто допомагає з цим Україні. Зокрема, тепер Міжнародна морська організація буде підтримувати наші зусилля, є і відповідне рішення – оцінити, якої технічної допомоги ми потребуємо для нормальної роботи морського коридору», - розпвів Зеленський.

Були також відзначені та успіхи «Укрзалізниці». 

Так, тільки за листопад «Укрзалізниця» перевезла 14 мільйонів тонн вантажів. «Це рекордний показник за час від початку повномасштабної війни, і фіксуємо хорошу роботу залізниці на напрямах як експортних, так і імпортних, і у внутрішніх перевезеннях», - додав Зеленський.
 

Ще на цю тему