Зі Словаччини в Україну пускають чотири вантажівки на годину - прикордонники

16:40 04.12.2023

Станом на ранок на словацькому кордоні через блокування у чергах перебувало 650 вантажівок.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«На словацькому кордоні через блокування у чергах перебувало 650 вантажівок. Учасники акції повідомляли про те, що вони пропускатимуть по чотири вантажівки за годину в напрямку України, а рух для вантажівок з України у Словаччину не блокуватиметься. Вони також не блокуватимуть рух для гуманітарних вантажів. Те, що ми зараз фіксуємо, – це певне зменшення вантажних транспортних засобів, які прибувають у пункт пропуску «Ужгород», – сказав речник.


За його словами, прикордонники фіксують наразі збільшення вантажівок, які намагаються перетнути кордон з Угорщини в Україну. Це пов'язане з тим, що інші пункти пропуску заблоковані. Станом на ранок навпроти пункту пропуску «Тиса» на кордоні з Угорщиною в чергах перебувало 750 вантажівок.

Демченко зауважив, що за інформацію, яку надали словацькі колеги, блокування є безстроковим. Тобто конкретної дати припинення блокування кордону немає. Державні органи України ведуть роботу, щоб знайти компроміси для того, щоб розблокувати рух на кордонах України, додав речник.

Теми:

Ще на цю тему