Франція відправляє Вірменії 50 броньованих машин Bastion

11:40 04.12.2023

Франція відправила Вірменії 24 броньовані фронтові машини Arquus MK3 (VAB), відомі як Bastion, до них мають "приєднатися 26 інших машин того ж типу, які зараз перебувають у виробництві".

Про це йдеться в доповіді французьких Сенату, опублікованій в рамках фінансового законопроєкту на 2024 рік, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Цей звіт підтверджує достовірність кількох фотографій, поширених у соціальних мережах, на яких зображені Bastion в грузинському порту Поті. Потім ці машини були доставлені до Вірменії залізницею.

У звіті сенаторів також йдеться про те, що наразі тривають дискусії про постачання Вірменії зенітно-ракетних комплексів Mistral 3.

"У зв'язку з цим доповідачі рекомендують якнайшвидше вивчити питання про постачання артилерійських систем Caesar, враховуючи ефективність цього обладнання і нові виробничі потужності Nexter у 2024 році (виробництво зросло з 2 до 6 одиниць на місяць, з можливими піками до 8)", – йдеться у звіті.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що Франція має намір допомогти Вірменії покращити протиповітряну оборону, продавши три радари і уклавши угоду про майбутню поставку зенітно-ракетних комплексів Mistral.

Ще на цю тему