Оперативна інформація  станом на 06.00 03 грудня 2023 року щодо російського вторгнення

07:43 03.12.2023

Слава Україні! 648 день російської повномаштабної військової агресії проти України розпочався повідомляе Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці.

Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору, завдаючи ракетних та авіаційних ударів, стріляючи ракетними системами не тільки по військовим, але й по численних цивільних ці

Протягом доби 2 грудня відбулось 88х бойових залучень.

Ворог завдав всього 3х ракетних та 22х авіаційних ударів,
53х МЛРС атакує позицій українських військ та різних населених пунктів. На жаль, російські теракти отримали поранення мирних жителів. Зруйновано або пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
Last night, russian occupents launched yet another attack on Ukraine, using 1x Kh-59 guided missile and 12x Shahed-136/131 stike UAVs. The Ukrainian Air

Авіаудари вдарили по Козача Лопань, Петропавлівці (Харківська область), Щербинівці, Авдіївці та Побєді (Донецька область).

Під артилерійський обстріл потрапили понад 100х населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.
Оперативно-стратегічне угруповання "Півнич", сокири Волинь та Полісся: без суттє

Сокири Сіверщини та Слобожанщини: противник зберігає військову присутність у районах Росії, що межує з Україною. Ворожі війська ведуть активні підривні дії, щоб запобігти розгортанню українських військ під загрозою сокир. Противник збільшує щільність мінних полів уздовж державного кордону в Бєлгородській області (росія).

Оперативно-стратегічне угруповання «Хортиця», вісь Куп’янська: противник провів штурмові дії в околицях Синьківки, на північному сході Петропавлівки, Іванівки (Харківська область), та Стельмахівки (Луганська область), де Сили оборони України відбили 7 разів.

Лиманська вісь: противник провів невдалі штурмові дії в районі Серебрянського лісництва (Луганська область). Сили оборони України відбили 4х атаки в цьому районі.

Вісь Бахмут: противник провів штурмові дії у околицях Богданівки, Іванівське, Андріївки та Кліщіївки (Донецька область), де українські захисники відбили 21-кратні атаки. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута (Донецька область), завдають ворогу втрат у живій силі та техніці та закріплюють свої нові позиції.

Оперативно-стратегічне угруповання "Таврія", вісь Авдіївка: за підтримки повітря ворог продовжує намагатися оточити Авдіївку, але українські воїни стоять на своєму місці, завдаючи ворогу великих втрат. Наступальні дії противника були безуспішними в районах на схід від Новобахмутівки, Степове, Авдіївки, Северне, південь від Тоненька та Первомайське (Донецька область), де Сили оборони України відбили 25 разів.

Вісь Мар'їнки: ворог провів безуспішні штурмові дії у районах Мар'їнки та Новомихайлівки (Донецька область). Сили оборони України відбили 11х атак у цьому районі.

Шахтарське вісь: противник провів безуспішні штурмові дії в районах на південний схід від Вугледару, на захід від Старомайорське (Донецька область). Українські війська відбили 3х атаки в цьому районі.

Запорізька вісь: противник зробив 12х невдалих спроб повернути втрачене положення в районах на південь від Роботине, на захід та на північний захід від Вербове (Запорізька область).

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на осі Мелітополя, завдаючи окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажуючи ворога по всій лінії фронту.

Оперативно-стратегічне угруповання Одеса, вісь Херсон: Сили оборони України утримують позиції на лівому березі Дніпро, продовжують вести контрбатарейний вогонь, завдаючи ударів в тилу ворога.

Українські ракетні війська протягом доби 2 грудня уразили 2х зосередження військ, озброєння та військової техніки 1х командний пункт, 3х склади боєприпасів та 4х артилерійських систем противника.

Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 керовану ракету Х-59.

Підтримуємо Збройні Сили України! Об'єднавшись ми переможемо!

Слава Україні!

Теми:

Ще на цю тему