У Росії за день сталося два аварійні інциденти з цивільними літаками

20:00 01.12.2023

Два літаки російського "Аерофлоту" за день здійснили екстрені посадки через технічні несправності.

Про це повідомляють російські ЗМІ, пише Економічна правда.

Так, вранці 1 грудня на борту "Боїнга", що летів із Москви до Южно-Сахалінська, спрацювало попередження про падіння тиску в одному з шести коліс шасі. Це сталося перед посадкою в аеропорту призначення.

"Відповідно до правил виконання польотів екіпаж виконав усі необхідні в даному випадку процедури, зокрема сповістив наземні служби аеропорту", - повідомили в "Аерофлоті" російському агентству "Інтерфакс".

У результаті пілотам вдалося приземлити літак. На борту перебували 408 пасажирів і 14 членів екіпажу. 

Другий випадок стався 1 грудня з літаком, що летів із Калінінграда до Москви, якому довелося запитувати позаштатну посадку в аеропорту Пулково в Санкт-Петербурзі. 

"Під час польоту наземні служби отримали інформацію про технічну несправність повітряного судна. Аварійно-рятувальну команду було приведено в повну готовність", - розповів співрозмовник "Интерфакса".

В "Аерофлоті" пояснили, що посадку було здійснено через спрацювання індикації системи охолодження обладнання в кабіні пілотів. 

"З метою забезпечення безпеки польоту і відповідно до правил виконання польотів командир повітряного судна ухвалив рішення про виконання посадки в найближчому аеропорту", - зазначили в авіакомпанії.

На борту літака перебували 182 пасажири.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему