«Заступниця голови Ради міністрів» окупованого Криму отримала підозру в держзраді

12:30 01.12.2023

Так званій «заступниці голови Ради міністрів» тимчасово окупованого = Криму оголосили підозру за державну зраду. Їй загрожує 15 років ув'язнення.

Про це повідомила пресслужба прокуратури АРК та м. Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура Криму повідомила про підозру окупаційній заступниці голові Ради міністрів/міністерці з півострова. Жінка обіймала адміністративні посади в апараті Верховної Ради Криму, однак зрадила присязі та перейшла на службу до ворога. Її дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15-ти років.

За даними прокуратури, після окупації півострова підозрювана погодилась на співпрацю з ворогом та почала будувати свою "кар’єру" на службі в окупантів. Пізніше, у 2019 році вона зайняла посаду так званого "заступника голови Ради міністрів Республіки Крим – міністра праці та соціального захисту" РК, де працює донині.

Своїми діями та рішеннями підозрювана сприяла становленню та зміцненню держави-агресора на території окупованого півострова, брала активну участь у їхньому формуванні та функціонуванні, наголосили в прокуратурі АРК.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.
 

Ще на цю тему