Розвідка Британії: Росія почала розгортати в Україні нову дивізію десантників

12:00 30.11.2023

Британська розвідка припускає, що Росія почала розгортати на окупованій частині Херсонщини новосформовану дивізію десантників.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну від 30 листопада.

Розвідка припускає, що Росія вперше почала розгортати в Україні – на окупованій Херсонщині – новосформовану 104-ту армійську десантно-штурмову дивізію. 

Про плани відновити цей підрозділ, що з 1998 року скоротили до розміру бригади, у серпні 2023 року заявив міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу. Підпорядковані підрозділи 104-ї дивізії ймовірно включають 337-й полк і 52-гу артилерійську бригаду.  

Розвідка припускає, що рівень підготовки бійців відновленої 104-ї дивізії недостатній і нижчий за стандарти для десантників, яких вважають "елітою". За нею скоріш за все буде ретельно стежити генерал-полковник Міхаіл Тєплінскій – командувач повітряно-десатних військ Росії, якого з жовтня назначили керівником групи військ "Дніпро".

Теми:

Ще на цю тему