Кримську «сенаторку» Ковітіді заочно засудили до 11 років ув’язнення

18:20 29.11.2023

11 років в’язниці – поки ще заочно - отримала «сенатор» від окупованого Криму (раніше посада мала назву – член Ради Федерації РФ від окупаційної влади Республіки Крим) за підтримку агресії РФ та колабораціонізм. 

За даними Центру журналістських розслідувань, мова йде про Ольгу Ковітіді.

“За публічного обвинувачення прокуратури Криму 11 років позбавлення волі заочно отримала кримська “сенаторка” (раніше посада мала назву – член Ради Федерації РФ від окупаційної влади Республіки Крим). ЇЇ визнано винною у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України) та виправдовуванні, визнанні правомірною збройну агресію РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України)”, – йдеться в повідомленні прокуратури АРК та міста Севастополя.

Як додали в прокуратурі, після повномасштабного вторгнення Росії на територію України засуджена неодноразово виступала у пропагандистських засобах масової інформації держави-агресора.

У своїх промовах вона публічно підтримувала незаконні дії окупантів та називала війну, розв’язану РФ , «порятунком населення від фашистської ідеології». «Сенаторка» неодноразово закликала до необхідності активізації «спецоперації» та наголошувала, що це робиться з метою «очищення від погані». У своїх виступах окупаційна чиновниця підтримувала вчинення російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території, а також висловлювала вдячність «захисникам» та «визволителям». Загалом, з моменту окупації Криму ЗС РФ у 2014 році обвинувачена перейшла на бік ворога та активно почала будувати свою «кар’єру». Спочатку займала посаду члена Ради Федерації Федеральних зборів Росії від окупаційної адміністрації РФ в Криму, у 2019 році її призначили повторно. Обвинувальний акт за фактом вчинення вказаною особою державної зради знаходиться на розгляді суду”, – йдеться в повідомленні.
 

Ще на цю тему