«Укроборонпром» заперечує поставки деталей для літаків та гелікоптерів з України в РФ 

14:40 29.11.2023

Підприємства "Укроборонпрому" з 2014 року не працюють з російськими компаніями, які згадували напередодні ЗМІ у матеріалі про імпорт українських комплектуючих для авіапромисловості РФ.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться у заяві концерну.

"У низці українських ЗМІ з посиланням на російськомовне інтернет-видання "Важные истории" (зареєстровано у Латвійській Республіці) з’явилася інформація про те, що з січня 2022 року по липень 2023 року російська компанія "Авиа ФЭД сервис" імпортувала до рф компоненти для літаків і гвинтокрилів виробництва деяких підприємств АТ "Українська оборонна промисловість". Також вказано, що продукція постачалася через компанії LINKER (ОАЕ) та "Бакайторг1" (Киргизька Республіка)", - йдеться в повідомленні.

"Укроборонпром" зазначив, що підприємства, згадані у матеріалі, - АТ "Компанія авіаційного та ракетно-технічного будування", ДП "ХМЗ "ФЕД" і АТ "Київський завод "Радар" - з 2014 року не працюють зі вказаною компанією з РФ, а також не мали та не мають контрактів із LINKER і "Бакайторг1".

"Також повідомляємо, що з початку повномасштабного вторгнення підприємства АТ "Українська оборонна промисловість" взагалі не експортували зазначену в матеріалах продукцію. Зібрані під час відповідної перевірки матеріали були передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування", - зазначили у концерні.

В "Укроборонпромі" нагадали ЗМІ про "численні фейки, які розповсюджує рашистська пропаганда щодо діяльності української оборонки, та необхідність ретельного фактчекінгу матеріалів особливо під час повномасштабного вторгнення".
 

Ще на цю тему