США погрожують санкціями та тюрмою перевізникам російської нафти

10:40 29.11.2023

Міністерство фінансів США розіслало листи 30 світовим компаніям, які контролюють до сотні великих нафтових танкерів. 

У листі міститься попередження про тюремне ув’язнення для порушників встановленої санкціями нафтової стелі для російської нафти. Про це пише американське видання Bloomberg з посиланням на копії листів, що опинилися в розпорядженні видання, повідомляє Флот-2017.

“Згідно з копією одного з листів, Мінфін США просив надати велику інформацію і документацію про постачання і причетні до них організації. Мінфін погрожував тюремним ув’язненням, якщо одержувачі не виконають вимоги в повному обсязі”, – сказано у матеріалі.

Окрім того, видання поспілкувалося з менеджерами двох великих страхових компаній, які визнали, що тон розмов з боку американської влади змінився в останні тижні. Якщо раніше в США вмовляли, то тепер погрожують та ставлять перед фактом.

На додачу до всього, щоб продемонструвати серйозність намірів, Вашингтон підкріпив листи санкціями проти низки конкретних суден та їхніх власників. Поки що це фактично “попереджувальний вистріл” – компанії на ринку маловідомі, а більшість з танкерів належить російській танкерній компанії “Совкомфлот”.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему