Окупанти у Криму завели майже 560 справ за «дискредитацію армії РФ» – Ташева

08:40 29.11.2023

У тимчасово окупованому Криму завели 559 справ за "дискредитацію ЗС РФ". З них у 490 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Про це повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева в інтерв’ю Укрінформу.

"Заведено 559 судових справ за буцімто «дискредитацію ЗС РФ». З них у 490 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу", - сказала Ташева.

За її словами, окупанти зрозуміли, що попри вливання з 2014 року величезних коштів у силові структури і каральні органи, які борються з “тероризмом” і “екстремізмом”, схема не працює. Нині на півострові діє кілька рухів опору, чого не було до повномасштабного вторгнення. Це, зокрема, партизанський рух "АТЕШ", рух громадського опору "Жовта стрічка", жіночий рух “Зла мавка”, "Кримські бойові чайки". Вони розповсюджують листівки, символіку, стежать за пересуванням військової техніки ворога.

Крім того, зауважила Ташева, окремі громадяни демонструють свою незламність – роблять татуювання з українською символікою, синьо-жовтий манікюр, підіймають український стяг, обливають жовтою та блакитною фарбами окупаційні “військкомати”, співають українські пісні та пишуть у соціальних мережах правду про життя в Криму. За це окупанти притягають їх до адміністративної або кримінальної відповідальності.

За даними представництва Президента у Криму, на сьогодні громадяни України вже сплатили понад 15,5 мільйона рублів незаконних штрафів на півострові.
 

Ще на цю тему