Окупанти формують базу «неблагонадійних осіб» у Криму – Центр національного спротиву

11:40 27.11.2023

Росіяни у тимчасово окупованому Криму розширюють штат співробітників "Центру з протидії екстремізму МВС по Республіці Крим" ("Центр Э"), який займається виявленням "неблагонадійних осіб".

Про це повідомляє Центр національного спротиву

Зазначається, що "Центр Э" здійснює моніторинг інформаційних ресурсів (соціальні мережі, Телеграм-канали, блоги, форуми, сайти з можливістю коментування). Основне їх завдання це виявлення "неблагонадійних осіб" та занесення їх у спеціалізовану базу "АІС екстремист". Підставою для занесення у таку базу можуть бути коментарі чи навіть реакції під дописами, що критикують російську агресію чи висловлюють проукраїнську позицію.

"У взаємодії з "Роскомнадзором" здійснюють блокування інформаційних ресурсів на яких публікується невигідна Кремлю інформація. Також співробітники даного центру проводять спецперевірку кандидатів на посади в окупаційних адміністраціях, а також на об’єктах критичної інфраструктури. Достеменно відомо, що окупанти уже внесли до своєї бази дані про близько 7 тис. осіб. Зокрема більше тисячі це представники корінного кримськотатарського народу", - йдеться у повідомленні.
 

Ще на цю тему