Канада та ЄС спільно підтримуватимуть Україну

15:30 25.11.2023

Європейський Союз та Канада пообіцяли спільно підтримувати Україну та працювати над досягненням тривалого й справедливого миру.

Про це йдеться у спільній декларації, ухваленій за підсумками саміту Канада – ЄС, повідомляє Укрінформ.

“Наша підтримка України непохитна. Ми однозначно засуджуємо загарбницьку російську війну та поділяємо непохитну відданість Україні, в тому числі справедливий й тривалий мир, заснований на міжнародному праві й суверенітеті та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, - стверджується у документі.

Зазначається, що Канада та ЄС “продовжать активні дипломатичні зусилля та співпрацю із Україною й іншими державами заради досягнення якнайширшої можливої міжнародної підтримки всеосяжного, справедливого й тривалого миру, а також ключових принципів та цілей української Формули миру”.

“Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде необхідно, працюватимемо над вдоволенням її негайних оборонних та військових потреб й упевнимося в наявності довготермінових безпекових забов’язань, поки вона прагне до євроатлантичної інтеграції”, - зауважується у декларації.

Євросоюз та Канада також пообіцяли й надалі надавати Україні “військову, гуманітарну, економічну та фінансову допомогу, а також полегшувати торгівлю й приватні інвестиції та пріоритезувати відновлення та реконструкцію”.

З початку повномасштабного російського вторгнення Канада вже надала Україні оборонної допомоги на майже 2 млрд дол США.
 

Ще на цю тему