Німеччина продовжила проживання біженців з України до березня 2025 року

21:00 24.11.2023

Федеральна рада Німеччини (Бундесрат, верхня палата парламенту) схвалила розпорядження Федерального міністерства внутрішніх справ про продовження тимчасового захисту для біженців з України ще на рік – до березня 2025-го.

Про це повідомило німецьке МВС, пише "Європейська правда".

Відповідно до рішення, посвідки на проживання біженців з України, які втекли від російської агресії та отримали захист у Німеччині, залишатимуться чинними до 4 березня 2025 року.

На практиці це означає, що українським біженцям не потрібно подавати заяву на продовження тимчасового статусу чи відвідувати імміграційні органи.

"Це велике полегшення для імміграційних служб і забезпечує безпеку й чітку перспективу для тих, кого це стосується. Ми продовжимо захищати життя багатьох людей з України, доки триватиме ця жахлива війна. Ми будемо продовжувати тісно стояти поруч з Україною", – прокоментувала міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер.

За даними німецького МВС, наразі в Німеччині живуть близько 1,1 мільйона українських біженців, з них близько 350 тисяч – діти та молодь віком до 18 років, а близько двох третіх дорослих біженців – жінки.

Підставою для подальшого продовження тимчасового захисту в Німеччині стало рішення країн-членів ЄС наприкінці вересня 2023 року, яке остаточно набуло чинності в жовтні.

Як повідомлялось, федеральний міністр праці Німеччини Губертус Хайль вважає, що роботодавцям слід брати на роботу українських біженців, які ще не встигли опанувати німецьку мову на належному рівні, але мають її базові знання.

Ще на цю тему