Окупанти затримали в Криму членів мусульманської релігійної громади «Алушта»

15:00 23.11.2023

Російські силовики провели в окупованому Криму обшуки та затримали трьох членів мусульманської релігійної громади "Алушта".

Про це повідомило громадське об’єднання "Кримська солідарність", інформує Цензор.НЕТ.

Обшуки та затримання провели у імама Юсуфа Аширова, а також двох членів громади Вілена Усеїнова та Зінура Аппазова. Всі вони проживають у селі Верхня Кутузівка.

"Сьогодні у моєї сестри відбувається обшук. Її чоловік - Усеїнов Вілен Усеїнович, 1981 року народження. У сім’ї 4 дітей. Також у будинку проживає мама Вілена, пенсіонерка. Але нікого із родичів зараз до них у будинок не пропускають, сказали, що не зобов’язані ні перед ким звітувати і вигнали з двору", - розповіла Фатіма Гафарова, родичка Усеїнова.

Співробітники окупаційного Центру з протидії екстремізму відвезли Аширова, Усеїнова та Аппазова до відділу поліції в Алушті.

За словами правозахисників, зараз кримські татари перебувають в статусі затриманих. Які саме звинувачення їм висувають - невідомо.

"Кримська солідарність" зазначає, що релігійна громада зазнає тиску не вперше. У червні 2020 року імама Аширова оштрафували за незаконну місіонерську діяльність на 5 тисяч рублів.

У серпні представництво президента України в Криму повідомляло про 180 незаконно затриманих жителів окупованого півострова, з них 117 - кримські татари.
 

Ще на цю тему