ПРООН уже залучила $1,2 мільярда грантів та кредитів на відбудову України, - постпред Сільє

18:40 22.11.2023

Програма розвитку ООН уже залучила 360 млн доларів грантів і близько 840 млн доларів кредитів на відбудову України. ПРООН продовжуватиме збільшувати інвестиції та фінансування.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав постійний представник Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Яко Сільє, інформує Цензор.НЕТ.

"UNDP вже залучила близько 360 мільйонів доларів грантового інвестування, що охоплює величезний обсяг двосторонніх інвестицій з грантового фінансування та підтримки, що є життєво необхідним для відновлення країни", - зазначив Сільє.

ПРООН також співпрацює з міжнародними фінансовими установами для залучення позик та українським урядом, допомагаючи йому отримати доступ до цих позик.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Програма розвитку ООН акумулює $1 млрд на відновлення України, - Шмигаль зустрівся із керівником ПРООН Штайнером

"Ми залучили кредити на суму близько 840 мільйонів, які уряд використовує переважно для заходів з підвищення енергоефективності та розвитку соціальної інфраструктури, якій ми надавали підтримку – шкіл, лікарень, гідроочисних споруд, культурних центрів та спортивних об’єктів. Ми не просто допомагаємо у відбудові України. Якість інвестицій і те, як ці кошти вкладаються, для нас і для відновлення України є настільки ж важливими, як і їхня кількість", - додав постійний представник ПРООН.

Сільє зазначив, що це довгостроковий інвестиційний план, і запевнив, що ПРООН протягом наступних років продовжуватиме збільшувати інвестиції та фінансування.

Теми:

Ще на цю тему