Росіяни з 1 січня вважатимуть мешканців окупованих територій, які не отримали російських паспортів, "іноземцями", - Федоров

13:40 22.11.2023

Російські загарбники з 1 січня 2024 року усіх мешканців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, планують визнати "іноземцями". Українцям загрожують депортацією, якщо вони не отримають паспорт РФ.

Про це міський голова Мелітополя Іван Федоров сказав в етері телемарафону, передає «Цензор.НЕТ» із посиланням на NV. 

За його словами, з 1 січня усіх мешканців, які перебувають на окупованих територіях, росіяни будуть вважати "іноземцями", і якщо вони відмовляються отримувати паспорт РФ, то їм потрібно оформити або міграційну карту, або посвідку на проживання або дозвіл на роботу зі здачею відбитків пальців тощо.

Він зазначив, що в іншому разі українцям загрожує депортація.

Федоров зауважив, що підвищені темпи примусової паспортизації населення є спробою росіян підготуватися до майбутніх виборів у березні 2024 року.

Крім того, окупанти роблять це з метою показати росіянам, що всі мешканці захоплених територій паспортизувалися, а отже всі нібито погоджуються з окупаційною владою.

Він також додав, що однією з цілей росіян є залякування мешканців тим, що після звільнення окупованих територій українськими захисниками, ті, хто отримали російський паспорт "будуть сидіти у в’язницях", ймовірно, аби припинити рух місцевого спротиву.

Ще на цю тему