Румунія підтримує початок переговорів про вступ до ЄС з Україною та Молдовою цього року

08:00 22.11.2023

Румунія з нагоди десятої річниці початку Євромайдану та подій Революції Гідності висловила рішучу підтримку початку вже цього року переговорів про вступ до Євросоюзу України та Молдови.

Про це повідомляється на сторінці МЗС Румунії у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«10 років тому українці заявили, що Україна належить до сім'ї Європейського Союзу. Євромайдан є символом європейської долі України, яка зараз щодня захищається від агресії з боку Росії. Румунія рішуче підтримує початок переговорів про вступ до ЄС з Україною та Молдовою у 2023 році», – йдеться у дописі.


Як повідомляв Укрінформ, в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи. Його встановлено указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.


Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

14 грудня цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Ще на цю тему