Від кримського політв’язня Нарімана Джеляла немає звісток уже півтора місяці

19:40 21.11.2023

Представництво Європейського Союзу в Україні стурбоване станом здоров'я та відсутністю відомостей про засудженого РФ заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

«Ми стурбовані станом здоровʼя політв’язня Нарімана Джеляла, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу. Про нього немає звісток уже півтора місяці й, за повідомленнями, його переправляють з Криму до східного Сибіру для відбуття 17 років незаконного ув'язнення», – сказано у повідомленні Представництва на сторінці у фейсбуці, пише Крим.Реалії.

Дружина Нарімана Левіза Джелял написала на своїй сторінці у фейсбуці, що місцеперебування Джеляла, якого мали етапувати до в'язницю Мінусинська Красноярського краю Росії, досі залишається невідомим.

21 вересня 2022 року підконтрольний Росії Верховний суд Криму засудив Нарімана Джеляла до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму зі штрафом 700 тисяч рублів та обмеженням волі на 1,5 року.

Асана Ахметова засудили до 15 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі 1 рік. Азіза Ахтемова засудили до 13 років колонії суворого режиму зі штрафом 500 тисяч рублів та обмеженням волі 1 рік.

2 жовтня Нарімана Джеляла та братів Ахтемових забрали із СІЗО-2 у Сімферополі та етапували до в'язниць на території Росії.
 

Ще на цю тему