Словаччина готова продовжити заборону на імпорт української агропродукції – міністр Такач

17:40 21.11.2023

Словаччина готова продовжити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України, якщо Європейська комісія не знайде відповідного способу розв’язання проблеми надлишку українського зерна в Європі.

Про це заявив міністр сільського господарства та сільського розвитку Ріхард Такач після засідання Ради сільського господарства та рибальства в Брюсселі в понеділок 20 листопада, передає Цензор.НЕТ із посиланням на TASR.

Такач також сказав, що перед зустріччю він спілкувався з віцепрезидентом Європейської комісії Марошем Шефчовичем, єврокомісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським.

У ході свого першого робочого візиту до Брюсселя Такач провів переговори зі своїми колегами з країн Вишеградської четвірки (V4) (Чехія, Угорщина, Польща, Словаччини) та Австрії.

Міністр уточнив, що тема імпорту українського зерна в ЄС звучала на всіх зустрічах. Це питання не було предметом офіційних переговорів, але всі обговорювали його під час індивідуальних зустрічей, додав він.

За словами Такача, це є великою проблемою з точки зору Словаччини, яка в іншому підтримує транспортування українського зерна транзитними коридорами до третіх країн.
 

Ще на цю тему