У Севастополі ФСБ викрала двох кримських татар

14:00 21.11.2023

Мати зниклого безвісти 22-річного Фархада Солієва, Ленара Сейдалієва, повідомила, що 3 листопада її сина та його колегу, 33-річного Сервера Алієва, вивезли на машині ФСБ у невідомому напрямку. 

Такі дані жінці надали представники окупаційних так званих «правоохоронних органів», пише ZN.UA.

Жінка підкреслила, що її не інформували про відкриття кримінального провадження, як і не надають інформації про перебіг розслідування, постійно перенаправляючи на чергову частину, де вона не отримує ніяких новин, повідомили у представництві президента України в Криму.

Адвокати за згодою перевірили сайти окупаційних «судів» та виявили, що у відкритому доступі немає свідчень про відкриті так звані «справи» щодо Солієва чи Алієва. В ізоляторах тимчасового тримання та в спецприймачах їх також не знайшли. Мати Фархада Солієва разом із правозахисниками дізналася, що від окупаційних так званих «слідчих органів» не було запиту щодо надання адвокатів її сину та його колезі.

«Місцеперебування та стан Фархада Солієва та Сервера Алієва досі невідомі. Ми закликаємо міжнародну спільноту звернути увагу на чергове порушення прав людини та переслідування українських громадян на території окупованого Криму» - зазначили у представництві.
 

Ще на цю тему