Окупанти пробурили гідротунель під Ай-Петрі

08:40 20.11.2023

Семикілометровий гідротунель крізь під Ай-Петрі для подачі води до Ялти пробурили окупанти, повідомляє «заступник генерального директора компанії-підрядника» будівництва ТОВ «ПРіСС» тунелю Андрій Булигін.

Інформацію подає видання «Голос Крима» із посиланням на російське медіа РІА «Новости».

«У існуючому (з південного боку) тунелі, довжина якого 1540 м, ми зробили приймальну камеру під прохідницький щит розміром трохи більше за сам щит. І ось, пройшовши 5646 м, ми вийшли до цієї камери, сталася смичка. Це сталося цього тижня. Фізично тунель готовий», — зазначив представник будівничої кампанії.

Окупанти зазначають, що через тунель здійснюватиметься подача води із північної сторони Кримських гір. У планах завершити всі роботи та здати споруду в експлуатацію – квітень 2024 року. Потужність гідровузла становитиме до 100 тис. куб. м на добу.

Довідково. Траса нового тунелю, що прокладає окупаційна влада, дублює старий гідротехнічний тунель, побудований ще в 60-роках для подачі води на Південний берег Криму. Близько 1,5 км тунелю було споруджено з південного боку ще наприкінці 1980-х років. Потім будівництво заморозили.

Ще на цю тему