ISW: російський режим готується до санкцій ЄС та масово закуповує верстати

18:00 16.11.2023

Російський терористичний режим готується до санкцій Європейського Союзу, які охоплюють заборону експорту до рф точних верстатів та ключових компонентів для виробництва зброї. Терористи закуповують верстати через треті країни та сподіваються налагодити «імпортозаміщення» – через крадіжки та контрабанду.

Як повідомляе видання« Флот 2017» про це сказано у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Санкції з 12-го пакету ЄС можуть стати серйозним ударом для військової промисловості рф. Тому терористи заздалегідь готуються. Російський уряд вже затвердив Концепцію технологічного розвитку до 2030 року – вона заохочує виробництво високотехнологічної продукції на території рф, такої продукції повинно бути щонайменше 75%.

Але в рф залишається проблема дефіциту верстатів російського виробництва. Державна оборонна корпорація рф “Ростех” має в своєму складі групу “СТАН” – це найбільший у РФ виробник високоточних машин. Але у 2023 році ця група мала замовлень на верстати на загальну суму у 6 млрд рублів і не виконала навіть третини обсягу. Тобто, зараз в росії попит на прецизійні верстати набагато перевищує поточні виробничі можливості.

Теми:

Ще на цю тему