У РФ визнали, що "добровольці" в них примусові та заплановані, а мешканців Москви мобілізують менше

09:40 16.11.2023

У вихвалянні успіхами "доброволізації" у Москві її мер Собянин розповів дуже багато цікаво, як й про плани, так й офіційно підтвердив, що москвичів мобілізують значно менше ніж з інших регіонів РФ
Чергове вихваляння посадовців у РФ призвело до чергового "одкровення" щодо проходження у РФ так званої "повзучої мобілізації".

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
На цей раз це зробив мер Москви Собянин, який повідомив, що далі цитата: "Москва достроково закінчила контрактацію на виконання завдання міністерства оборони" та з початку року 22 тисячі москвичів поповнили ряди російського війська.

Під терміном "контрактація" має на увазі "добровільне" підписання контракту, але, як прямо повідомив Собянин, план "спускається" міноборони РФ. Й вочевидь не лише для Москви, а всіх інших регіонів РФ. А якщо є план, то це означає й наявність відповідальності за його невиконання, яка також стосується й місцевих адміністрацій, які мають знаходити відповідну кількість "добровольців" будь-яким методом.


Окрім такого "добровільно-примусового" методу поповнення гарматного м'яса у РФ мер Москви також розкрив конкретні цифри призваних москвичів - 22 тисячі з 1 січня 2023 року. А їх можливо порівняти із заявою Дмітрія Медведева, який офіційно значиться заступником голови ради безпеки РФ щодо загальної кількості "контрактників" у РФ з початку року.

За ними з 1 січня фактично по 8 листопада на "контракт" у РФ було прийнято 410 тисяч осіб, що паралельно свідчило й про збільшення темпів "повзучої мобілізації" до 1725 осіб на день. Й додавши ще один тиждень в цьому темпі можемо отримати умовну кількість у 422 тисячі загалом по всій РФ на цей момент.


Таким чином з усіх "контрактників" по всій РФ кількість москвичів становить 5,21%. Водночас для 146 млн загального населення РФ 13 млн офіційних мешканців Москви становить 8,9%. Цікаво й те, що за неофіційними даними під час "часткової мобілізації" рік тому з Москви мало бути призвано 16 тисяч осіб із загального плану у 300 тисяч, тобто 5,3%, що дуже схоже на поточні показники "повзучої мобілізації".


Але якщо ж взяти неофіційні дані щодо реального населення російської столиці у 15 млн та всієї московської агломерації у 25-27 млн, то розрив у пропорції стане ще більшим.

Тобто інформація, що у Кремлі дійсно з Москви призивають менше людей ніж по всій країні також отримала офіційне підтвердження. При цьому вочевидь стосується всіх інших великих міст у РФ, з переміщенням тягаря на дотаційні регіони та малі населенні пункти.

Про останнє також прямо говорить оголошені під час аналогічного вихваляння цифри від очільника Північної Осетії. Він заявив, що у цьому регіоні з населенням 699 тисяч осіб та працездатним чоловічим населенням (16-54 роки) - 195 тисяч, було видано понад 3 тисячі "соціальних паспортів" особам, які отримали важкі каліцтва під час так званої "СВО". Тобто кожен сотий чоловік від 16 до 54 років з Північної Осетії не просто був забраний до війська, а повернувся калікою.

Теми:

Ще на цю тему