Вірменія поки залишається в ОДКБ, але безпекові відносини «диверсифікує» – Пашинян

20:20 15.11.2023

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна поки не вирішила покинути лави Організації договору про колективну безпеку.

Про це він сказав у рамках урядової години в парламенті в середу, повідомляє Цензор.НЕТ.

Пашинян пояснив, чому не візьме участь у зустрічі з колегами з країн ОДКБ, яка відбудеться в Мінську.

"ОДКБ, всупереч своїм зобов'язанням, не дала належної реакції на виклики безпеки Вірменії, і це повторювалося кілька разів. За всієї поваги до колег по ОДКБ, але незрозуміло, чому ми щоразу ходимо на ці заходи (засідання в рамках ОДКБ. - Ред.), повторюємо одне й те саме, і щоразу не отримуємо належної реакції", - зазначив Пашинян.

При цьому він зазначив, що Вірменія поки ще не ухвалила рішення про вихід з організації.

"Ми про стратегічну зміну не збираємося заявляти, поки не заявили або не вирішили вийти з ОДКБ", - сказав прем'єр Вірменії.

Він також сказав, що країна диверсифікує відносини у сфері безпеки.

"Наші партнери у сфері безпеки, зокрема, з об'єктивних причин не можуть продавати нам зброю і озброєння. Про це ми говоримо відкрито", - сказав він.

Також читайте: Вірменія готова підписати з Азербайджаном мирний договір до кінця року, - Пашинян

За його словами, Вірменія просить своїх партнерів не ображатися, "але ми повинні шукати інших партнерів у сфері безпеки".

"Ми шукаємо і знаходимо цих партнерів, намагаємося укладати угоди, купувати озброєння, військову техніку. Це наша політика", - зазначив Пашинян.

Напередодні Пашинян повідомив білоруського диктатора Олександра Лукашенка, що не зможе взяти участь у засіданні Ради колективної безпеки ОДКБ, що пройде у Мінську.