США перевірять 30 компаній через порушення їхніми суднами санкцій щодо перевезень російської нафти

18:00 15.11.2023

Міністерство фінансів США (Департамент казначейства США/U.S. Treasury Department) надіслало ряду компаній з управління суднами повідомлення про порушення близько 100 танкерами обмежень, які були запроваджені щодо транспортування російської нафти.

Як пише ЦТС, про це повідомляє Reuters. 

За даними джерела інформагентства, Управлінням з контролю за іноземними активами спрямувало запити на інформацію до шипменеджерів з приблизно 30 країн.

Зазначається, що це найвідчутніший крок, спрямований Сполученими Штатами на дотримання санкцій, після того як США і ЄС запровадили ліміт цін на нафту, яка експортується країною-агресором.

В американському відомстві поки чітко не коментують дану інформацію. "Хоча ми не підтверджуємо і не коментуємо розслідування чи правоохоронні дії, Міністерство фінансів зобов’язується забезпечити дотримання ліміту цін і скоротити ресурси росії для її війни проти України", - сказав речник відомства.

Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило, що деякі з суден, щодо яких зараз ведеться розслідування, брали участь у вивантаженні російської нафти з тихоокеанського порту Козьміно (Восточний), а інші завантажувалися в порту Приморськ у Фінській затоці.

Як говорить співрозмовник Reuters, запити на інформацію є звичайною практикою у розслідуванні санкцій і призначені для збору деталей, таких як дані про компанії, які зафрахтували певні судна та/або купували нафту, яку вони перевозили.
 

Ще на цю тему