У РФ значно прискорили темпи "повзучої мобілізації": 25 тисяч за два тижні

10:00 10.11.2023

Так званий набір "на контракт" у РФ став альтернативою "часточковій мобілізації", при цьому досяг темпу 1725 осіб на день

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
Попри те, що РФ відмовилась від проведення так званої "часткової мобілізації", на практиці її продовжила так звана "повзуча", коли йде активне вербування на "контракт".

Й завдяки новій заяві Дмітрія Медведева, який офіційно значиться заступником голови ради безпеки РФ, стало відомо про значне підвищення її темпів. Зокрема сьогодні, 9 листопада 2023 року, він повідомив, що з 1 січня на "контракт" було прийнято 410 тисяч осіб. Вочевидь це статистичні дані за попередній день - 8 листопада.


Ці цифри вкрай важливо порівняти з його ж заявою два тижні тому, відповідно до якої станом на 25 жовтня 2023 року загальне поповнення російського війська з початку року становило 385 тисяч осіб.

Тобто за 14 днів у РФ загальне поповнення живою силою складає 25 тисяч осіб, а середній темп "повзучої мобілізації" складає 1725 осіб на день. Також інформацію щодо призову за два тижні 25 тисяч осіб у РФ можливо порівняти з даними від Генштабу ЗСУ щодо втрат ворога у живій силі. За аналогічний період вони становлять 11,6 тисячі осіб. Тобто такий темп все одно дозволяє Кремлю значно нарощувати кількість живої сили у російських збройних силах.


Якщо взяти середній темп з початку року до кінця жовтня, то він становив 1296 особи в середньому на день у глобальному періоді. При цьому якщо навіть це тимчасовий пік, то загалом з початку року по початок листопада середньодобовий темп складає 1318 призваних.

Таким чином йде об'єктивне прискорення темпів поповнення ворогом живої сили. Що паралельно й дозволяє малювати міноборони РФ відірвані від життя плани щодо створення ще одного армійського корпусу, семи дивізій, 19 бригад, 49 полків та однієї флотилії.

При цьому, якщо на день у РФ призивають по 1725 осіб, то при збільшенні цієї кількості до 2200 цього буде вистачати на формальний набір живої сили на один мотострілецький полк. Інша справа, що за день виробляти штатний комплект техніки у понад 100 одиниць легкої бронетехніки, 31 танка та від 34 артсистем включно з мінометами та РСЗВ - для РФ знаходиться поза межами будь-якої навіть не наукової фантастики.


З іншого боку також темп у 1725 осіб на день можливо порівняти із темпом "часткової мобілізації", яка тривала з 21 вересня по 28 жовтня 2022 року з призовом близько 300 тисяч. Що означало середньодобовий темп призову у 8108 осіб за день. Тобто поточний темп "повзучої мобілізації" у РФ лише у 4,7 раза повільніший за "часткову".

Теми:

Ще на цю тему