Угорщина пропонує надати Україні "привілейоване партнерство" замість членства в ЄС

08:40 10.11.2023

В уряді Угорщини заявили, що ЄС не має розпочинати переговори про членство з Україною через невиконання нею умов.

Як повідомляє "Європейська правда", про це сказав голова адміністрації угорського прем’єр-міністра Гергей Гуяш, якого цитує Telex.

Він стверджує, що Україна "не відповідає необхідним умовам, вона не відповідала їм до війни і відтоді не наблизилася до них".

"Ми солідарні з Україною, ми завжди засуджували російську агресію і надавали значну фінансову підтримку та гуманітарну допомогу, але це не змінює того факту, що Україна не виконала умови для переговорів з ЄС...чи то обіцянки щодо національностей, чи то Копенгагенські критерії, чи то ситуація з корупцією", – стверджує представник Орбана, якого цитує також Magyar Nemzet.

Також він каже, що в угорському уряді погоджуються із заявою колишнього президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера про "тотально корумповану Україну".

"Ми повинні погодитися з попереднім твердженням Юнкера, що Україна абсолютно корумпована та не дозріла до членства в ЄС", – зазначив він.

Гуяш сказав, що уряд Угорщини запропонував би Україні "привілейоване партнерство" замість членства в ЄС.

Говорячи про допомогу Україні, яка зараз воює проти РФ, представник адміністрації Віктора Орбана сказав, що ЄС потребує нової стратегії.

Ще на цю тему