Україна готова відновити постачання сільгосппродукції в Індонезію – Зеленський

20:00 09.11.2023

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови зі своїм індонезійським колегою Джоко Відодо заявив, що Україна готова відновити постачання сільськогосподарської продукції в Індонезію.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі. 

"Обговорили прогрес в імплементації Української Формули миру, яку я презентував рік тому в Індонезії на саміті G20. Розповів про три успішні зустрічі на рівні радників у межах підготовки Глобального саміту миру й запросив Індонезію приєднатися до цих зусиль", - зауважив Зеленський.

Він наголосив, що попри спроби Росії перешкоджати цивільному судноплавству в Чорному морі Україна залишається гарантом глобальної продовольчої безпеки.

Президент поінформував співрозмовника про альтернативні "зернові коридори" і запевнив, що Україна готова відновити постачання сільськогосподарської продукції в Індонезію.

Зеленський запросив Відодо приєднатися до глобальної гуманітарної ініціативи Grain From Ukraine та однойменного саміту в листопаді.

"Також обговорили ситуацію на Близькому Сході. Україна виступає за захист мирних людей, безперешкодну роботу гуманітарних коридорів і загальну деескалацію. Україна віддана врегулюванню ситуації за принципом "двох держав", - наголосив президент.
 

Ще на цю тему