У ЄС немає важелів, щоб його країни дотримувалися правил – представник Урядового офісу

11:00 09.11.2023

Найбільша проблема Європейського Союзу полягає в тому, що на рівні Єврокомісії немає достатньо інструментів, щоб стимулювати держави-члени грати за правилами.

Про це у програмі "Укрінформ: Вечірній стрім" сказав заступник гендиректора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Іван Нагорняк, пише Укрінформ.

“На рівні Європейської комісії немає достатньо інструментів для того, щоб стимулювати держави-члени грати за правилами. Це насправді найбільша проблема Європейського Союзу, яку ми спостерігаємо сьогодні. Навіть коли порушуються одні з основних принципів функціонування ЄС і договору про функціонування ЄС”, – сказав він.

Нагорняк навів приклад того, як європейські країни, що межують з Україною, вводили односторонні обмеження на імпорт української агропродукції всупереч рішенню Європейської комісії.

На переконання заступника гендиректора Офісу з євроінтеграції, самі держави-члени повинні намалювати картину того, яким вони хочуть бачити Євросоюз, і рухатися до цього.

Нагадаэмо, Європейська комісія 8 листопада оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді розпочати переговори про вступ з Україною.
 

Ще на цю тему