Наступного тижня ЄС почне розглядати дванадцятий санкційний пакет проти РФ

09:20 09.11.2023

Країни-члени Європейського Союзу почнуть обговорення 12-го пакету санкцій проти російського терористичного режиму вже наступного тижня. 

Ймовірно, що пакет буде зосереджений на забороні торгівлі російськими дорогоцінними каменями. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням на власні джерела серед дипломатів та посадовців ЄС, пише видання Флот-2017.

Відзначається, що обговорення нових санкцій зрушило з місця після того, як міністри закордонних справ країн G7 під час зустрічі у Японії погодили введення обмежень проти російських діамантів. Представник ЄС сказав виданню, що не пізніше, аніж на початку наступного тижня Єврокомісія подасть усі пропозиції щодо санкцій, які будуть обговорюватися представниками усіх 27 країн ЄС.

“План полягає в тому, що комісія схвалить пакет найближчими днями. Потім його має затвердити Рада Європейського Союзу”, – зазначив він.

Ще одне джерело через дипломатів сказало виданню, що в проєкті буде згадана пропозиція Бельгії щодо заборони російських діамантів. Вона передбачає повний контроль за походженням дорогоцінностей на ринках. А от польска пропозиція щодо повної заборони діамантів з рф та російського скрапленого газу, а також вимога Естонії щодо заборони російського СПГ до пакета можуть не увійти.
 

Ще на цю тему